Както с всичко, Борисов е на ти и със спорта. Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че с удоволствие би взел приза "Футболист на годината".

"Единствено за "Футболист на годината" няма да проявя скромност. Това не е като с художниците, където се отказах", отсече премиерът пред bTV.

Името на Борисов беше предложено от футболни фенове като играч на третодивизонния "Витоша (Бистрица)" и така влезе в първия етап от анкетата, където се конкурира за първото място с Димитър Бербатов.

"Във футбола е като при красотата при жените или потентността при мъжете. Никой не се признава за по-слаб. Няма как да се призная за по-слаб. "Тигрите" са голям отбор", с усмивка заяви премиерът и добави: 

"Гонзо, нека си признае, доведе три-четири левскарчета и с нашите "тигри" от Бистрица ги бихме 18:12. Той вкара четири гола, а аз му вкарах осем", мотивира се още Борисов защо заслужава приза.

Още по темата

Междувременно той вече оглави класацията на феновете за "Футболист №1 на България за 2012 година".

След като преди ден Борисов изоставаше с 16% зад Димитър Бербатов, той ги стопи за нула време и вече е лидер в подреждането с няколко гласа пред нападателя на Манчестър Юнайтед.

Двамата видни голмайстори Бербатов и Борисов са събрали по 30% от гласовете в анкетата, като оставят далеч зад себе си вратарят Николай Михайлов и капитанът на националния отбор Стилиян Петров, които имат по 8%.

Феновете имат право да гласуват на адрес http://futbolist1.bg/ до 4 декември.

След това списък на първите 20 играчи в анкетата на публиката,  подреден по азбучен ред, ще бъде предоставен на журналистите, участници в традиционната 51–ва анкета "Футболист на годината", които ще определят призовата тройка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase