Снимка: Булфото

Около 1 килограм е взривното вещество, избухнало под автомобила на журналиста Сашо Диков. Взривът е бил поставен под предната лява гума или около шофьорската врата, каза изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Веселин Вучков.

По думите му в момента се анализира какво е било взривното вещество и какъв е точният му обем, както и по какъв начин е задействано, но все още няма яснота по въпроса.

Сашо Диков и дъщеря му са разпитани във връзка с взрива, който избухна около 22,00 часа снощи.

„Много е важно да осъдим подобни прояви, независимо от това каква идеология изповядва медията, каква политическа линия подкрепя, защото това е нещо недопустимо и е една заплаха за демокрацията“, коментира Вучков.

Още по темата

Попитан не е ли притеснително, че снощният взрив съвпада с посещението на председателя на ЕК Жозе Барозу и изнесеното заседание на Европейската народна партия, и.д. министърът заяви, че ведомството е обезпечило сигурността на срещите и взривът не се е отразил на тяхната програма. Вучков изрази увереност, че МВР ще гарантира и сигурността в деня на вота.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов същевременно призова да се даде време на разследващите да свършат работата си.

„В момента сме в предизборна кампания и това според някой лица може да е полезен инструментариум в тази кампания, но аз мога да ви уверя, че страната е спокойна и по-специално след задържането на определени престъпни групи, занимаващи се с тежка организирана престъпност“, заяви МВР шефът в отпуск. Той отказа да даде повече подробности за взривения автомобил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase