България ще има чисто нов национален отбор, обеща временно изпълняващият длъжността национален селекционер Михаил Мадански.

Досегашният наставник на младежката формация ще направи тотално подмладяване в тима.

Мадански планира да върне в състава Валери Божинов и Станислав Манолев, като не е изключено извън него да останат ветераните Мартин Петров и Стилиян Петров.

"Да се предприеме подновяване на отбора, не толкова тотално, но значително по мащаби. Позицията на Изпълкома е, че трябва да се вкарат много млади и нови лица в националния отбор, това е една от причините, поради които приех тази работа", коментира Мадански пред "Гонг" новото си назначение.

"Аз смятам, че моментът е абсолютно подходящ да се извърши тотално подмладяване на националния отбор. Ние така или иначе постоянно губим, поне да разберем дали младите играчи стават.

Надявам се във времето, което ще изкарам в националния, да не се говори за бира и жени, а да поговорим за футбол. Миналата година по същото време бях човекът, който трябваше да въведе Матеус в националния отбор, първите 2 мача бях с него и оттогава съм с много добри впечатления от момчетата и от Матеус", добави селекционерът.

"Причината за това, че не е успял е, че не познаваше родната футболна действителност. Иначе той е добър треньор и чудесен приятел и човек", похвали своя предшественик Мадански.

До края на седмица той ще изпрати повиквателните на футболистите извън България, на които ще разчита за мача с Уелс.

"Божинов и Манолев имат място в отбопа. Аз смятам, че не сме чак толкова добре по отношение на футболисти, които играят в силни клубове, така че с лесна ръка да се отказваме от такива играчи. Всеки според мен трябва да получи шанс".

"Проблемите между Божинов и Ники Михайлов нямат нищо общо с футбола. Надявам се ,че го разбират, те са умни момчета. Приех да бъда буфер, защото аз познавам голяма част от футболистите, работил съм с тях и съм убеден, че имат качества да играят на високо ниво".

Още футболни новини от България четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase