Снимка: Reuters
fallback

Норвежкият атентатор Андерш Брeйвик е поставил няколко условия от полицията, за да предостави в замяна информация за извършените от него нападения и за предполагаемата роля на две терористични клетки в тях.

По време на първото си изслушване в съда в понеделник Брeйвик заяви, че му сътрудничели две групи.

Адвокатът му каза, че също е получил подобна информация от клиента си, а полицията обяви, че ще разследва твърденията.

За да говори по въпроса, Брeйвик е поискал храна и компютър, на който да бъде качен неговият манифест, в който изразява антимарксистки и антимултикултурни идеи.

Oще по темата

Мъжът е пожелал и чужди експерти да оценят неговото психическо състояние – искане, което е било отхвърлено от полицията.

Адвокатът на Брейвик вече го описа като параноик, който си мислел, че води война и мразел всеки, който вярва в демокрацията.

"Целият случай показва, че той е луд", заяви вчера адвокатът, но уточни, че е рано да се твърди, че Брейвик ще се признае за душевноболен пред съда.

Брейвик е обвинен за стрелбата на остров Ютьоя и взрива пред правителствената сграда в Осло, при които загинаха 76 души. Той се призна за виновен и срещу него са повдигнати обвинения в тероризъм и терористична дейност, за което може да бъде осъден на 21 години затвор.

Обвинението обаче е временно и властите обмислят то да бъде изменено в престъпление срещу човечеството и наказанието да се увеличи до 30 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

87

преди 12 години

do el matador. dano da ti se zbadne pojelanieto i ako prodalji deinosta si v bg i tvoeto dete prisastva v negovite atentati i togava da te vidya kvi komentari 6te pi6e6

66

BG

преди 12 години

TI ZASTO NE PROCISTIS MALKO ROMI ..STOM TOLKOVA JELAES ..ILI NE TI STISKA

65

32

преди 12 години

а тука е 5 години условна с 7 години изпитателен срок.СЕ ПАК МУ Е ПЪРВО ПРОВИНЕНИЕ.Убийците на Бай Миле-НЕВИННИ.ДРУГАТА ПАРОДИЯ....

fallback