Снимка: aрхив Булфото

Петима души са задържани за трафик на жени с цел сексуална експлоатация при специализирана акция на старозагорските антимафиоти, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Разследването срещу групата е продължило няколко месеца. Петимата българи са извеждали жени за Чехия, Германия, Австрия и Франция. До момента са установени седем от жертвите на трафикантите.

В различни периоди между 2003 г. и 2010 г. те са набирали жени от бедни семейства в Старозагорско, които извеждали да проституират в чужбина с обещанието за добри доходи.

След това прибирали по-голямата част от приходите на момичетата, под предлог, че ще осигурят жилища за семействата им. До момента са установени 7 от жертвите на трафикантите.

Задържани са 45-годишен мъж от Стара Загора с иницили М. Х., вече осъждан за такива престъпления и 35-годишна жена, която е подпомагала дейността му, като контролирала трафикираните жени. Двамата ще са със 72-часова мярка.

Сред задържаните са и 47-годишен мъж от село Калитиново, който също има съдебно досие и 31-годишен мъж от Стара Загора. На четиримата е повдигнато обвинение за трафик на хора.

Предстои под отговорност за същото престъпление да бъде подведен и 40-годишен мъж с инициали Ю. А., който в момента изтърпява присъда за трафик на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase