Владимир Филев (л) и Георги Георгиев (д). Снимка: архив МВР

Намерени са телата на двама мъже, обвиняеми за разстрела на шуменския бизнесмен Румен Рачев, съобщиха от МВР.

Става дума за Владимир Филев и Георги Георгиев, които бяха обявени за издирване през юли миналата година във връзка с разследването за убийството на Рачев 2009 г.

Телата на Филев и Георгиев бяха намерени в края на май в района на село Железница, след като гражданин сигнализирал в полицията, че е открил обувка и човешки кости.

Още по темата
ДНК-експертиза е потвърдила, че са открити скелетите на двамата мъже. При останките от едното тяло е получено 100% съвпадение на ДНК-профила.

При второто е установено съвпадение с вещи и предмети, иззети от жилището му. До средата на следващата седмица и този профил ще бъде изчистен окончателно.

Според експертите има данни за насилствена смърт. От вида на останките би могло да се предположи, че смъртта е настъпила преди около година и половина.

Владимир Филев и Георги Георгиев бяха привлечени като обвиняеми за убийството на Румен Рачев и за задържането им бяха издадени европейски заповеди за арест.

Делото за разстрела на бизнесмена и за още две убийства ще започне в Шуменския окръжен съд на 27 юни. Обвинени са задържаните при спецакцията „Килърите 2“ Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Прокуратурата твърди, че Георги Георгиев и Владимир Филев са физическите извършители на разстрела, като Янко Попов е осигурил оръжието и транспорта им, а Васил Костов е подсигурил убежището им – хижа в Рила, където двамата са забелязани за последно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase