Приятели на Доминик Строс-Кан са предложили седемцифрена сума на семейството на камериерката, която твърди, че е негова жертва на сексуално посегателство, за да се сложи край на случая, пише в. "Ню Йорк пост". Вестникът се позовава на неназована френска бизнесдама.

Семейството на предполагаемата жертва на Строс-Кан живее в бедно село в Гвинея. Самата камериерка се грижела сама за 15-годишната си дъщеря, припомня вестникът.

Същевременно "Монд" съобщава, че Никола Саркози е разполагал с компромат за Строс-Кан. При рутинна полицейска проверка Строс-Кан бил заловен с проститутка в кола в Булонския лес. Инцидентът станал преди изборите за президент през 2007 г.

Полицията съобщила за това на Саркози, който по онова време беше министър на вътрешните работи. Той предпочел тогава да запази информацията в тайна, защото Строс-Кан тъкмо бил загубил вътрешнопартийните избори на социалистите и нямало да се бори за президентския пост.

Още по темата
Според френски издания обаче Саркози предпочел в последните няколко седмици да извади наяве компромата, след като допитвания до общественото мнение показаха, че ДСК ще му бъде достоен съперник на изборите за президент догодина.

Френски вестници, сред които и "Монд", обаче отказали да публикуват компромата за Строс-Кан, за да не накърнят неприкосновеността на личния му живот. Засега нито парижката полиция, нито френското министерство на вътрешните работи са потвърдили, нито пък отрекли информациите, че Саркози е разполагал с компромат срещу Строс-Кан.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase