Снимка: Архив Булфото
fallback

ЕГН-та и адреси на десетина души станаха обществено достояние, след като бяха публикувани на сайта на областната дирекция на МВР в Сливен.

Освен информацията за различни кражби, катастрофи или подпалени ниви през денонощието, полицията между другото съобщи и личните данни на извършителите.

Наред с това областната дирекция на МВР публикува и данни на пострадали – в информация за унищожена собственост на местна фирма се виждат трите имена, адрес и ЕГН на материално отговорното лице на компанията.

Местната полиция на практика наруши закона за защита на личните данни, според който информационните фондове на МВР „не предоставят лични данни на трети лица“. Само преди дни управляващите решиха да ограничат свободния достъп до Търговския регистър именно с мотива за злоупотреби със съдържащите се в него лични данни.

Потърсен за коментар, Веселин Василев от пресцентъра на ОДМВР-Сливен обясни, че е станала „техническа грешка“.

Той увери, че публикуването на лични данни не е практика на местната полиция и „техническият“ гаф не е умишлен.

Бюлетинът на ОДМВР-Сливен вече е коригиран и личните данни от него са премахнати, но Василев призна, че все пак е възможно някой да злоупотреби с изтеклата информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Gen

преди 13 години

Звучи като типичен следоперативен сепсис. Дали ще удари мозъка или белите дробове или бъбреците е въпрос на 'късмет'.

29

хахх

преди 13 години

да да заличете търговския регистър за дето толкова пари се дадоха да се направи ,а сега милиционерите пускат данните ни в интернет...те и милиционерите уж следяха за педофили,а се оказа че педофилите са те... и управляващите не правят нищо...и тяхната не е чиста...

28

СГ

преди 13 години

Засегнатите спокойно могат да съдят виновните служители на МВР като нарушители на Закона за Защита на Личните Данни. Няма мърдане

fallback