Снимка: Булфото
fallback

Баща е задържан в ареста в Ботевград за побой на 5-годишното си дете, съобщиха от МВР. Момиченцето с множество травми и наранявания е настанено в реанимацията на „Пирогов”. Насилникът е задържан за 24 часа.

Сигналът за инцидента е получен в местното районно управление в неделя следобед на тел. 112. Анонимен жител от с. Скравена съобщил за дете, жертва на побой. Пристигналите на мястото полицаи заварили възрастни и няколко деца в къщата, но по нито едно от тях нямало следи от наранявания.

Около 21 часа обаче криминалисти научили, че на същия адрес действително има пребито дете. Когато влезли в къщата, майката – Д. Г. (29 г.) се опитала да скрие едно от децата, като го покрила с одеяло.

Петгодишното дете било неадекватно, цялото в синини. Заедно с майката то е откарано в ботевградската болница, а впоследствие – в “Пирогов”. Лекари установили, че детето е с оток на мозъка, счупване на кост, множество хематоми. Констатирани са и стари травми.

Според първоначалната информация детето е пребито от биологичния си баща – Т. Н., на 31 г.

До декември миналата година момиченцето било настанено от социалните служби в Дом за деца, лишени от родителски грижи в с. Гурково, тъй като родителите не можели да се грижат за него.

Тогава майката и бащата декларирали, че материалното им положение е по-добро и искат да си го вземат от дома. За случая са уведомени служителите от Отдела за закрила на детето в Ботевград.

Насилникът е криминално проявен, известен за множество кражби и грабеж, осъждан. В момента полицаи разпитват съседи и роднини на семейството.  Случаят е докладван на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Силвия

преди 13 години

Ей тая гад вече е за електрическия стол!!!Какъв изверг трябва да си да пребиеш до смърт собственото си 5 годишно момиченце?!?Аз също имам дъщеря на 5,но никога не съм я "БИЛА",има по цивилизовани методи за възпитание.А ако не дай Боже някой и посегне...Бога ми-ЩЕ ГО ЗАСТРЕЛЯМ!!!И като няма да си гледате децата-ПРОСТО НЕ ГИ ПРАВЕТЕ!!!Един презерватив струва 0.20 стотинки....Живота на детето-безценен!

30

da

преди 13 години

*** RABOTA ... DREBNI PRESTAPLENIQ ... MIZERIQ .... MNOGO *** ... i seloto e cigansko daje koito e minaval ot tam znae !

29

ами ....може

преди 13 години

Може ако е от *** там е ежедневие даже и по тежки неща им правят ама питай хелзинския комитет нали са им адвокати

fallback