Снимка: Шоуто на Иван и Андрей

Във вторник арестуваха Бианка. В Перник. Искала да пита Първанов дали България трябва да бъде президентска република. Въпрос като от виц за блондинки. Държавният глава вероятно заимства медийния опит на Путин, щом има нужда от полицейска защита от толкова инфантилни закачки.

Още по темата
Не разбирам. При над 20 години кариера в политиката и втори президентски мандат да бягаш от безобидното турудут турууу. Да се скриеш от феята от SMS аукциона, чиито „репортажи“ с политици протичат по следния начин: „Нов костюм имам специално заради вас. Много сте симпатичен от толкова близо“. 

С последния си гаф Първанов май ще легитимира Бианка като репортер. А това е щета за добрата журналистика. Преди гастрола в Перник нищо, казано от „Бианка Илич, известна с артистичния псевдоним Супер Бианка“ (цитатът е от съобщение до медиите на продуцентите), нямаше как да бъде прието насериозно. След юнашката акция на НСО и полицията в Перник вече не е така.

Толкова ли сме закъсали, че критичното говорене към Първанов е най-ефективно във вариететна среда? И защо вниманието към гафовете на президента най-бързо може да бъде привлечено заради сценичния костюм на Бианка, в който нямало място за лична карта?

Ако вярвах в конспирации, щях да допусна, че всеки опитен политик може да оцелее в държавата на Бианките. Че това е ниска топка. Че от подобен медиен натиск лесно можеш да се измъкнеш.

Искам си държавата на Златките. Особено на черната. Техният ловен сезон е по-истински. Те поне знаят какво искат и какво получават от медиите. 

_________________________

"kolonka w петък" е седмичното коментарно пространство на Dnes.bg за медиите и медийните контексти на горещите политически теми. Излиза всеки петък в сутрешните часове. За връзка с автора: savchev@start.bg

 

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 8 години

Браво Савчев! Силен си. С нетърпение чакам петък... е не само заради теб, но и заради това.

122

sgt.Hale

преди 8 години

Собствениците на "Сръбската скара" да осъдят Гоце за пропуснати ползи и щети....Вместо да им е пълен ресторанта и да им върви бизнеса заради него ще го отцепват и ще гонят клиентите...
Въпрос не чест за всеки ресторантьор е да откаже на Гоце обслужване, за да научи ,че освен на ул.Позитано едва ли е добре дошъл някъде!!!

121

Анонимен

преди 8 години

А коя е тази Бианка?