Снимка: БГНЕС
fallback

Европейският съюз смята, че кризата с газа между Русия и Украйна ще има сериозни икономически и политически последствия за двете страни, заяви чешкото председателство на съюза, цитирано от АФП.

Посланиците на европейските страни се срещнаха с чешкото председателство и изразиха становище, че настоящата ситуация е пагубна за доверието в надеждността на Русия и Украйна съответно като доставчик и страна, осигуряваща транзита на енергийни продукти, посочи в изявление председателството.

Двайсет и седемте смятат, че ситуацията ще има сериозни финансови, икономически и политически последици за Москва и Киев, се допълва в изявлението.

Вчера Украйна заяви, че е готова безплатно да доставя руски газ за Европа до сключването на съответен договор, но за това било необходимо Русия да постави газ в транзитната тръбопроводна система.

Това е заявил украинският президент Виктор Юшченко на срещата си в Лондон с премиера на Великобритания Гордън Браун, каза говорителка на украинския президент, предаде ИТАР-ТАСС.

Вижте още

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Онуфрий

преди 15 години

Аз виждал съм човече много луди но твойта лудост ме учуди.........

54

преди 15 години

Спираи анимационните филмчета,щото ти влиаят много зле!

53

преди 15 години

viga se kraq na Rusiq.Idva im kraqt na ebanite rusnaci 6e mrat ot glad

fallback