Снимка: БГНЕС
fallback

140 млн. лв. са загубите на 357 български фирми до днес заради липсата на природен газ, съобщиха от Кризисния щаб на Министерството на икономиката и енергетиката.

За изминалите 24 часа потреблението на газ в страната се е увеличило от 210 500 кубически метра на 221 600 кубически метра. В момента вътрешната консумация на ел. енергия е 590 мегаватчаса. За износ отиват 640 мегаватчаса.

Почти е възстановена работата по включване на циркулационната помпа от блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" и към 18 ч. към енергийната система се подават 550 мегавата. Наличността от газ в хранилището в Чирен към 18 ч. днес е 506 милиона кубически метра, а в тръбите има 18 милиона кубически метра синьо гориво.

Всички топлофикации в страната работят с повече мазут и с по-малко газ. Температурата, която те подават към радиаторите, е около 73 градуса по Целзий.

С намалено налягане на газоподаването са София, Асеновград, Мездра и Враца. 

Всичко за кризата с газа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

27

преди 15 години

Да - така е! Не съм се сетил! А всъщност хората с парите едва ли са или пък ще обеднеят толкова колкото обикновените хора, освен ако не са пълни или каръци!

29

преди 15 години

съобщение

28

преди 15 години

ГРЕШИШ ПРИЯТЕЛЮ, ТИ МОЖЕ ДА НЕ СИ ЗАГУБИЛ НО АЗ И МНОГО ДРУГИ РАБОТНИЦИ В ЗАВОДИ ЧИИТО ПЕЩИ И ДРУГИ ИНСТАЛАЦИИ РАБОТЯТ С ПРИРОДЕН ГАЗ СМЕ В НЕПЛАТЕНИ ОТПУСКИ ДОРИ ИМА И СЪКРАЩЕНИЯ ИНАЧЕ Е ХУБАВО ТИ КАТО СИ ДОБРЕ

fallback