Снимка: БГНЕС
fallback

"Ако днес вечерта евентуално газът тръгне от Русия, реално в четвъртък вечерта може да се очаква запълване на тръбите и осигуряване на необходимите количества за българските потребители, заяви от парламентарната трибуна премиерът Сергей Станишев в началото на извънредното заседание на Народното събрание по повод газовата криза.

"Украйна е подписала днес правилата за мониторинг на транзита без забележки и този текст е изпратен в Брюксел за подписи от ЕС и от страна на руските представители", съобщи премиерът.

По думите му при условие, че този протокол бъде подписан от всички страни в рамките на този ден, без забележки, има известно технологично време от пускането на газа до достигането му до българските потребители.

"Българската енергийна система е в състояние да задоволява нуждите от електричество. Страната не е спряла износа на електроенергия.

В момента изнасяме 632 мегаватчаса. Ние сме в състояние до края на месеца да доставяме газ за битовите потребители.

Към момента е нормализирано състоянието на топлофикациите, в това число и на дружеството в София", заяви министър-председателят.

По данни на Министерството на образованието и науката в 16 училища от общо 2700 има дървена ваканция. Няма закрити болници в страната. 208 предприятия преминаха на ограничителен режим на доставки на газ.

Премиерът отбеляза, че в страната е създадена организация на пълна мобилизация. Показахме, че българската държава може да функционира ефективно и добре организирано, добави премиерът.

Премиерът каза още, че след като приключи газовата криза, ще бъде направена цялостна оценка и ще бъдат предявени искове към дружествата доставчици.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

boristodorov56

преди 15 години

В ХОД Е СЦЕНАРИЙ ЗА ИЗКАРВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС.Московските *** - начело с ГОЦИ - подготвят почвата с опитите за отваряне на блоковете на АЕЦ,като си въобразяват,чес призива за отваряне на закритите блокове на АЕЦ, ще се правят на спасители на цията, която съсипаха.А КОИ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ГАЗОВАТА КРИЗА И "ГОЛЕМИЯА ГЕМ"? ЩЕ УСПЕЯТ ДА НИ ИЗКАРАТ ОТ ЕС - ДОРИ С ОРЕОЛ НА национални герои!Убийците НА НАЦИЯТА!ЩЕ ИМ ПОЗВОЛИМ ЛИ!ВИНОВНИТЕ ЗА КРИЗАТА НА СЪД!ВИНОВНИЦИТЕ НА КРИЗАТА НА СЪД!НЕКА НЕ НИ ВКАРВАТ ПО УЛЕЯ НА ДРУГ СКАНДАЛ!НЕКА НЕ ИЗМЕСТВАТ ЦЕНТЪРА НА ВНИМАНИЕТО!НЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС - ТЕ ЩЕ СИ ОТИДАТ!ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ВЗЕМЕМ НАИСТИНА ПУШКИТЕ!В Н И М А В А Й Т Е - МОСКОВСКИ ОТРОДНИЦИ!

112

преди 15 години

Ми оди го срещни с ляб и сол.

111

гняв

преди 15 години

драги сънародници,за пореден път десните показаха,че са рожби на комунистите,като не подкрепиха,че има криза...Та нали като няма криза,няма да има и конпенсации от създалата се ситуация.....и кой губи ? ...Мислите ли ,че гей станишев ще посмее да иска такава от др.Путин? ето затова трябва да се вдигнем утре на митинг и да изметем този *** от бсякъде по планетата

fallback