Лидерът в Националната баскетболната асоциация (НБА) Финикс Сънс се наложи категорично над отбора на Маями Хийт с 122:109 и записа 31-ва победа през сезона досега.

 

Един срещу друг се изправиха звезди като Амаре Студамайер (Финикс) и Шакил О’Нийл (Маями), отбелязали по 34 точки за своите отбори. Лидерът на домакините от Финикс бе дейно подпомаган от Шон Мериън и Джо Джонсън, реализирали съответно 26 и 24 точки.

 

За отбора на горещите” Дуейн Уейд добави 23 точки и 8 асистенции.

 

Отборът на Индиана се наложи като гост над Мемфис с 86:85 след двата наказателни удара, реализирани от звездата им Джермейн О’Нийл само 4,6 секунди преди края на двубоя. О’Нийл завърши мача с 35 точки, а Джамал Тинсли добави 19. За домакините най-точен бе Пол Гасол с 31 точки.

 

Кралете” от Сакраменто нанесоха 20-та загуба за сезона на младия отбор на Денвър, след 27 точки на Предраг Стоякович. Всички играчи на Кингс отбелязаха 12 или повече точки, докато за гостите от Денвър най-резултатен бе Кениън Мартин с 17 точки и девет борби.

 

Въпреки че шестима от играчите на Ей Ел Клипърс отбелязаха десет или повече точки, отборът им отстъпи като гост от лидера в северозападната дивизия Сиатъл с 104:99. За свръхзвуковите” най-резултатен бе Рей Алън с 31 точки, от които 5 точни удара от линията за три точки, докато Владимир Радманович остана с 18.

 

Пред 11 280 зрители в зала „Филипс Арина” Атланта регистрира едва 6-ата си победа за сезона, като надделя над Милуоки със 103:80. Седем играчи на Хоукс вкараха по 10 и повече точки, като Антоан Уокър записа дабъл-дабъл с 10 точки и 11 борби.

 

Ню Орлиънс постигна едва четвъртата си победа за сезона, побеждавайки отбора на Ню Йорк в меката на баскетбола „Медисън Скуеър Гардън” с 88:82. Най-голям принос за успеха имаше Байрън Дейвис, реализирал 21 точки, а за Никс Алън Хюстън отбеляза 17.

 

Отборът на Детройт победи като гост Ню Джърси Нетс след отлична игра на лидерите на отбора Рашийд Уолъс и Ричард Хамилтън, реализирали съответно 19 и 18 точки. За домакините от Ню Джърси най-резултатни бяха новото попълнение Винс Картър с 19 и Джейсън Кид с 13 точки.

 

След 29 точки на Леброн Джеймс и пет-минутно продължение Кливлънд надделя с 100:98 над Шарлът.

 

Коби Брайънт (Ел Ей Лейкърс) и Алън Айверсън (Филаделфия) продължават да са лидери сред реализаторите с по 28,6 точки средно на мач.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase