Общ преглед

100 Кила грабна най-престижните статуетки на вторите годишни хип-хоп награди.

Церемонията ни върна години назад, когато всяко едно родно музикално събитие закъсняваше с поне час от предварително обявения. Снощи публика и изпълнители чакаха началото "само" час и петнайсет минути, преди водещите Део и Елена Брусарска да излязат на сцената.

В предните редици бяха настанени номинираните изпълнители в очакване да научат призьорите в 28 категории. Сред отсъстващите бе Мишо Шамара, който е в конфликт с организаторите на наградите. Там обаче бе Спенс, който получи наградата за принос в жанра, а по-късно показа в тандем с Гудслав на сцената, че е в топ форма. Остава съмнението за този приз дали не е следствие на критиките на Спенс за първото издание на наградите. Ако се върви по този път, догодина може би наградата ще бъде за Шамара.

Близо 1000 зрители аплодираха своите любимци, със свои изпълнения ги зарадваха Кристо и Лора Караджова, Ice Cream, Ангел, Моисей, Декстър, VenZy, Михаела Филева, Били Хлапето, Lexus, Бобо, Криско, Дивна и др.

Михаела Филева грабна статуетката за дебют от миналогодишния победител Бобо. Той не пропусна да припомни, че е получил наградата след 10-годишно яко бачкане. За номер едно при RnB дамите бе отличена Лора Караджова. Това за нея бе първа подобна награда в кариерата й и компенсира многобройните критики за изявата й в музикално риалити в края на миналата година. В мъжката категория пък номер едно стана Бобо, който заедно с Redmаn беше отличен и за най-добро парче между български и чужд изпълнител. 

Криско се качи на няколко пъти на подиума. Той взе статуетки за най-добър бийтмейкър/продуцент, за най-добра колаборация за парчето "Знаеш ли кой видях?", за най-добра песен за "Министърът на веселието", както и най-гледан клип в YouTube.

Водещият Део и Скандау бяха отличени за летен хит, като дори триото не можа да повярва, че са изпреварили конкуренцията на "А дано, ама надали". Сценичната му половинка - Елена, също си тръгна с приз, след като Ice Cream бяха определени за най-добра хип-хоп група.

Запомнящо се присъствие на сцената направи Ghettoman, който трябваше да връчи награда за ъндърграунд на Атила, но той отсъстваше. Рапърът напомни на цялата аудитория, че истинският хип-хоп не е под прожекторите. "Гледам, има много изпълнители с шарени перчеми, гелосани и оскубани вежди, но аз се възхищавам на творците, които не са изневерили на стила си през годините", каза Ghettoman. Не всичко е пари, заяви по-рано по темата и Спенс.

Големият победител на вечерта се казва 100 Кила, който си тръгна със статуетки за най-добър албум и най-добър рапър. През цялото време той стоеше отделно от своите колеги и предпочете да изгледа церемонията от фен зоната.

Финалът на церемонията трябваше да бъде апогея на наградите с участието на световни звезди. Носителката на Грами - Eve, въобще не се появи, като обяснение липсваше. Най-върлите почитатели обаче се изкефиха на Redman и M.O.P.. За съжаление, залата бе доста оредяла, тъй като част от публиката трябваше да хване последните коли на градския транспорт. За организаторите това би трябвало да обеца на ухото, тъй като подобни събития трябва да се правят за публиката, която си е купила билет, а не просто да се раздадат някакви статуетки на изпълнителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар