Шамара, Конса и Сарафа пред следствието. Снимка: Булфото
fallback

Прокуратурата прекрати делото срещу рапърите Мишо Шамара и Конса, които бяха разследвани дали не са опетнили знамето и герба на България с текста на песента "Бяло, зелено, червено", съобщава "Правен свят".

Скандалът гръмна пролетта на миналата година, когато Мишо, Конса и Сарафа бяха привикани в следствието да дадат показания за римите в парчето "Бяло, зелено, червено".

Още тогава главният прокурор Борис Велчев изрази мнение, че е пресилено заради думите в песента да се образува дело срещу изпълнителите. Сергей Станишев пък защити Шамара от трибуната в Народното събрание и обвини управляващите по това време ГЕРБ.

Общ преглед
Лидерът на БСП дори предложи промени в конституцията, с които да се запише, че пожизнен премиер е Бойко Борисов, че гражданите имат пълната свобода да изразяват безусловната си подкрепа за правителството и партия ГЕРБ, че България се нарича не Р България, а "ББ България", а гербът е лъв с бухалка и сноп гербери в зъбите, увенчан с полицейска фуражка".

Самите изпълнители също заявиха, че се чувстват политически жертви.

След защитата на Станишев Шамара припозна социалистическата идея и през последните месеци е един от най-яростните привърженици на кабинета на Пламен Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

DMX

преди 10 години

Misho e N1 a vie heitari prosto go poemete

2

Монса

преди 10 години

На Мишу са му опетнени пликчетата...

1

Анонимен

преди 10 години

Кои бяха тези двамата.

fallback