Снимка: Sofia Live Club
fallback

Британският изпълнител Ghostpoet ще изнесе първия си концерт в София на 11-ти декември в Sofia Live club.

Tой е един от най-перспективните  музиканти, които се появяват на музикалната сцена в Англия през последните няколко години. Неговият стил е труден за характеризиране, но пък за сметка на това приковаващ моментално вниманието. Като на шега, Ghostpoet започва музикалната си кариера през 2009 година без дори да подозира какво следва. Има уникалния шанс негов демо запис да попадне в ръцете на Gilles Peterson, който моментално се увлича по меланхоличния рап на младия изпълнител.

Oще през следващата година дебютният албум Peanut Butter Blues and Melancholy Jam получава  номинация за наградите Mercury, редом до тези на PJ Harvey, Адел, Katy B, James Blake и други. Стилът на Ghostpoet съчетава бавни, индустрални  бийтове, дълбоки синт линии и меланхолични рап вокали. Звучене, с което печели много фенове в соул, хип-хоп и дъбстеп средите, а качествата му на изпълнител са оценени изключително високо от музикалната критика на Острова.

Последният албум на Ghostpoet беше издаден миналата година. В Some Say I So, I Say Light взимат участие големи имена като виртуоза Тони Алън, вокалистките Lucy Rose и Woodpecker Wooliyams и др.

Билетите на предварителна продажба са на цени от 15 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Еventim.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback