Снимка: Reuters

Рапърът 50 Cent се измъкна със съдебно споразумение и няма да лежи в затвора. Делото бе заради инцидент през юни, когато бе обвинен в побой над бившата си приятелка и майка на детето му, както и във вандализъм, пише БТА.

Изпълнителят обаче се договори с прокуратурата и получи три години пробация, след като не е оспори обвинението във вандализъм. Останалите обвинения са свалени, съобщи Ройтерс.

50 Cent бе обвинен в побой над Дафни Джой, майка на второто му дете, както и за нанасяне на щети на стойност 7100 долара в апартамента й в Лос Анджелис.

Срещу него бяха повдигнати пет обвинения - едно в домашно насилие и четири във вандализъм. През август рапърът пледира невинен по всички обвинения. Ако беше признат за виновен по всички тях го очакваше пет години затвор и глоба от 46 000 долара.

След побоя той има ограничетелна заповед да не доближава Дафни.

Според сключеното споразумение четири от обвиненията срещу 38-годишния рапър са свалени. 50 Cent се е съгласил да не оспорва едно от обвиненията във вандализъм, в замяна на което е осъден на три години пробация и 30 дни общественополезен труд. Също така ще трябва да възстанови паричната стойност от 7100 долара за нанесените щети в апартамента на Джой, да заплати глоба от 2390 долара и да посещава терапевтични сеанси.

Адвокатът му Скот Лиймън е заявил, че клиентът му е доволен, че случаят е разрешен и че е свалено обвинението в домашно насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase