Снимка: Reuters

Шон "Диди" Кумс оглави класацията "Кралете на кеша" на сп. Forbes за най-печелившите хип-хоп звезди на 2013 г.. Подреждането е направено въз основа на приходите на изпълнителите от турнета, звукозаписни сделки, реклами, участия във филми, продажби на продукти и различни други бизнес начинания.

Рапърът е попълнил банковата си сметка с 50 милиона долара за периода между юни 2012 и юни 2013 г., въпреки че не е издавал албум. Милионите идват основно от звукозаписната му компания "Bad Boy", модната линия "Шон Джон" и договора му с водка "Сирок".

Може би изненадващо на втори място е Джей Зи, който пък държи призовото място в класацията за най-богати двойки с Бионсе. Той е заработил 43 милиона долара от концерти и актуалния си албум "Magna Carta Holy Grail". Певецът си осигурява солидни постъпления и от звукозаписната и мениджърската си компания.

Тройката се допълва от миналогодишния първенец в класацията Доктор Дре, чиито приходи са основно от продажбите на хитовата линия слушалки и колони "Beats by Dre".

В десетката на Forbes влизат още Ники Минаж с 29 милиона, Бърдман с 21 милиона, Кание Уест с 20 милиона, Лил Уейн с 16 милиона, Уиз Калифа с 14 милиона, Лудакрис с 12 милиона и Питбул с 11 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase