Снимка: Istock

За да бъдем в добро здраве, ние се нуждаем от достатъчно полезни хранителни вещества. Тях можем да си набавим чрез балансирано и здравословно меню.

Тялото ни е уникална система, която винаги ни показва дали има недостиг на хранителни елементи.

Вижте 10 признака за такъв дефицит.

Внимание! Преди употреба на хранителни добавки се допитайте до лекар, както и при някои от изброените неразположения. Те могат да се отнасят и за друг здравословен проблем. Статията има само информативен характер.

1. Постоянна умора – Ако твърде често се усещате уморени, това може да е знак за различни дефицити, като ниски нива на витамин В12. Този основен витамин е от решаващо значение за производството на енергия и поддържането на цялостната жизненост.

2. Проблеми с поддържането на здравословно тегло – Необяснимо наддаване на тегло, затруднено сваляне на килограми или дори неочаквана загуба на тегло, също могат да се дължат на недостиг на важни витамини и минерали, особено витамин D и витамини от групата B. Тези витамини играят централна роля в метаболитните процеси, които регулират теглото, сочат западни изследвания.

3. Често боледувате – Честото разболяване може да означава отслабена имунна система поради недостатъчен прием на витамини като C и D. Те имат ключова роля в поддържането на способността на имунната система да отблъсква инфекции и заболявания, укрепвайки естествените защитни сили на тялото.

Източник: 10 признака за дефицит на хранителни елементи 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase