Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между сладките лакомства, пакетираните храни, тестените изделия, газираните напитки, бобови храни, броколите, карфиола? Всички те могат да доведат до подуването на корема. Нездравословните храни водят и до натрупване на излишни мазнини в областта на талията.

Вижте 10 храни и напитки, помагащи срещу подут корем и помагащи в отслабването.

1. Бадеми – Бадемите съдържат мононенаситени мазнини, които могат да помогнат на тялото да изгаря излишните мастни натрупвания и да се бори с глада. Западни учени установяват, че хората, които ядат бадеми, са по-малко гладни. Хубаво е ядките да се накисват преди консумация. Повече по темата може да прочетете тук.

2. Аспержи – Зеленчуците са много богати на антиоксиданти, фибри. Консумацията им ни поддържа сити за дълги периоди между храненията, освен това аспержите са и естествен диуретик и улесняват елиминирането на излишните течности от организма. Също така съдържат пребиотици, които действат като храна за пробиотиците в червата ни.

3. Авокадо – Още една супер храна, която намалява подуването на корема и спомага за отслабването. Авокадото е богато на полезни фибри, антиоксиданти, мазнини. Консумацията му доказано подобрява храносмилането.

4. Чай от лайка и мента – Доказано е, че билковите чайове предпазват от диабет и високо кръвно налягане. Два такива чая, които могат да насърчат загубата на тегло, са лайката и ментата.

Източник: 10 храни при подут корем 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase