Снимка: Istock

Естественият процес на стареене води до загуба на колаген и еластин в кожата, което я прави податлива на бръчки по шията и други места като лицето и гърдите. Излагането на слънце, генетиката и навиците в начина на живот могат да ускорят този процес. Позицията на сън, лошата стойка и колебанията в теглото могат да доведат до прегъване или увисване на кожата, а през цялото време гравитацията допринася за увисването. Как да предотвратите появата на бръчки в областта на шията?

Включете в ежедневието си режим за грижа за кожата

Нека забързаното ежедневие не ви служи като оправдание. В ерата на технологиите можете да се свържете с дерматолог и онлайн. Той ще ви насочи и така вие ще можете да получите не само персонализирана формула против стареене, предназначена точно за вас, но и ефективна рутинна грижа за кожата. Винаги провеждайте пач тест и помислете за консултация с дерматолог за персонализирани насоки.

Започнете със сутрешна рутинна грижа за кожата

Започнете деня си почиствайки кожата с мек почистващ продукт. Той ще ви помогне да премахнете следите от пот и замърсявания, без да лишава кожата ви от полезните ѝ естествени мазнини.

Използвайте витамин С

Прилагането на витамин С сутрин е полезно за предотвратяване на бръчки по шията поради естествените му мощни антиоксидантни свойства. Витамин C помага за защитата на кожата от увреждането, причинено от свободните радикали и от факторите на околната среда – като ултравиолетова радиация и замърсяване. Всички те са ключови фактори за преждевременното стареене. Когато се прилага сутрин, този витамин действа като щит, неутрализирайки свободните радикали, намалявайки оксидативния стрес върху кожата.

Източник: Как да се предпазите и да третирате бръчките в областта на шията? 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase