Снимка: Istock

Ако се опитвате да отслабнете, вероятно се опитвате да приемате по-малко калории. Но когато намалим калориите, апетитът се увеличава. Започвате да огладнявате по-често, а така е трудно да устоите на изкушенията. Някои храни имат натурално потискащо апетита действие. Те могат да ви помогнат да потиснете апетита си, да ви заситят, да ви дадат енергия и хранителни вещества.

Потискането на апетита с природни средства и най-вече подходящи за целта храни е едно от най-добрите неща, които можете да направите, когато се опитвате да контролирате теглото си. Има някои храни, които са особено полезни в потискането на апетита.

1. Бадеми.

Бадемите са пълни с полезни мазнини, протеини, фибри и минерали. Те са прекрасен източник на витамин Е, магнезий, антиоксиданти. Само една шепа бадеми може да ви помогне да се заситите и да потиснете апетита си за няколко часа до следващото хранене.

2. Кафе.

Кафето потиска апетита и не съдържа никакви калории, което е добра новина за общия ви калориен прием. Когато ви се дояде нещо сладко или просто апетитът ви се обостри, а не е време за хранене, изпийте една чаша чисто горещо кафе. То ще потисне апетита ви.

3. Джинджифил.

Джинджифилът е чудесно средство да потиснете апетита. Той съдържа храносмилателни ензими и много фибри, които потискат глада. Добавете го към смутито си например, и ще потиснете глада за няколко часа. Джинджифилът е пълен с антиоксиданти, които дават енергия и се борят с възпаленията, като същевременно стимулират метаболизма.

Източник: 10 храни, които потискат апетита 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase