Снимка: Istock

Отслабването се случва, когато приемате по-малко калории, отколкото изразходвате. Но важен компонент от цялостната картина е и видът на калориите. Когато те идват предимно от въглехидрати, това може да попречи на отслабването. Нисковъглехидратните храни могат да ви помогнат да стопите излишните мазнини и да постигнете фигурата, която желаете. Когато се храните с по-малко въглехидрати и наблягате на протеините и полезните мазнини, това ще ви помогне да отслабнете.

Кои са 10-те най-добри нисковъглехидратни храни за отслабване?

1. Тъмнозелени зеленчуци.

Всички тъмнозелени зеленчуци, включително листните, както и тези от семейство Кръстоцветни (спанак, зеле, броколи, брюкселско зеле) са много бедни на въглехидрати и съдържат минимално количество фибри. Можете да ги съчетавате прекрасно с всякакви източници на протеини и мазнини, които са част от диетата ви, например меса, риби, яйца, млечни продукти.

2. Тиквички.

Тиквичките са лека храна, съдържаща много малко калории и почти никакви въглехидрати. Те са прекрасни за отслабване, а същевременно дават енергия и ситост, богати са и на витамини и минерали.

Източник: 10 от най-добрите нисковъглехидратни храни за отслабване 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase