Снимка: Istock

Гладът за сладко е един от най-големите проблеми, с които трябва да се справяте, когато се опитвате да отслабнете или да запазите теглото си. Когато ви се прииска да хапнете нещо сладко е трудно да устоите на желанието, въпреки че добре знаете, че сладкото пречи на всякакви диети и хранителни режими. Сладкото е и причина не само за наднормено тегло, но и за възпалителни процеси в организма, които пречат на цялостното здраве.

Сладките храни и десерти са носители на излишни калории, а захарта не носи никаква реална хранителна стойност. Тя е причинител не само на наднормено тегло, но и е основа за повишен риск от диабет, инсулинова резистентност, хормонални проблеми, дегенеративни заболявания.

За щастие има някои хитри начини да се справите с глада за сладко. Кои са те?

Изпийте чаша вода

Водата запълва стомаха и е чудесно средство да притъпите глада за сладко в момент, когато ви се прииска да задоволите това свое желание. Ако се налага, изпийте втора чаша вода. Можете да изпиете и чаша топъл или студен чай. Той също помага, освен това добавя и стойност към приема ви без излишни калории, но с множество антиоксиданти.

Източник: 3 лесни начина да се справите с глада за сладко 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase