Снимка: Istock

Когато се опитвате да отслабнете едно от първите неща, които изключвате от храненето е хлябът. Хлябът с квас обаче е нещо, което не трябва да премахвате от менюто си, защото той може да ви помогне да отслабнете. Нещо повече, хлябът с квас има много други ползи за здравето освен контрола на теглото. И въпреки че въглехидратите в хляба и тестените изделия са сочени за главни виновници за наднорменото тегло, въглехидратите в квасения хляб са полезни, както и бактериите в кваса в него, използван като набухвател.

Защо хлябът с квас помага в отслабването и е полезен за здравето?

Тайната на полезните свойства на хляба с квас се дължи на основната съставка в него, а именно квасът. Той съдържа естествени дрожди и пробиотични бактерии, които освен че помагат на тестото да бухне и придобие пухкава и въздушна текстура, оказват изключително благотворно влияние и върху цялостното здраве, включително върху отслабването.

Квасът се приготвя главно от брашно и вода, които се оставят да ферментират в продължение на дни, понякога дори седмици. Процесът на ферментация започва с микроскопични дрожди, които с течение на времето започват да отделят млечна киселина. Сместа започва да шупти и да се разраства. Ако се грижите за кваса постоянно, ще разполагате с полезен и здравословен набухвател, който ще прави хляба ви най-добрият ви приятел в отслабването и здравето.

Хлябът с квас помага за подобряване на стомашно-чревната функция

Хлябът с квас е полезен за отслабване, защото съдържа пробиотици, които стимулират работата на бактериите в червата. Здравият микробиом означава правилно усвояване на хранителните вещества, детокс на тялото, добър метаболизъм и здрава имунна система. Когато процесите в тялото ви протичат по най-добрия начин, метаболизмът ви също протича с необходимите скорост и ефективност. Това помага в отслабването и контрола на теглото.

Източник: Как хлябът с квас помага в отслабването 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase