Снимка: Istock

Белите зъби са неизменна част от красивата усмивка. Ако все пак се притеснявате от цвета им, можете да подобрите вида на зъбите си с няколко лесни и натурални средства. Кои са те?

Натрийте бананови, портокалови или лимонови кори върху зъбите си

За да изпълните този „трик“, вземете кора от банан, портокал или лимон и нежно я натъркайте върху зъбите си. Продължете да я втривате за около 2 минути, след това старателно измийте устата си и зъбите си. Корите на тези плодове съдържат лимонена киселина, която теоретично помага за избелване на зъбите.

Ако имате проблеми с чувствителността, има вероятност емайлът на зъбите ви да е слаб или да се е износил. В този случай не се препоръчва да използвате този метод. Ако пък вече сте опитали и имате проблеми със зъбите си, посещението при зъболекаря трябва да бъде вашата незабавна реакция.

Жабурене с масло

Жабуренето с масло е традиционно средство за избелване на зъбите от индийците. Тази техника също има за цел да подобри цялостното ви орално здраве и хигиена. За да го направите, трябва да сложите в устата си 1 с. л. масло (зехтин, слънчогледово или сусамово олио) и да жабурите за около 15 до 20 минути. Кокосовото масло също е популярен вариант, тъй като има приятен вкус и предлага и други ползи за здравето.

Жабуренето е полезно, защото помага за премахването на много видове бактерии от устата. Тези бактерии причиняват плака и правят зъбите ви жълтеникави. Следователно този трик може да бъде много полезен за вас в търсенето на метод за избелване на зъбите. Няма научни доказателства в подкрепа на факта, че това е полезно за избелване на зъбите, но хората, които са използвали тази техника, са доволни от резултатите. Освен това няма нищо лошо да опитате, нали?

Източник: 5 лесни трика за избелване на зъбите  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase