Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 кг размразени и почистени средно големи скариди, около 40-50 броя
  • 1 чаена лъжичка сладък червен пипер
  • ½ ч.л. сушен босилек
  • ½ ч.л. сушена мащерка
  • ½ ч.л. сушен риган
  • сол и черен пипер на вкус
  • листа магданоз – наситнени – на вкус
  • 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 2 стрити скилидки чесън
  • сокът на 1 лимон

Приготвяне:

  • Подсушете скаридите с кухненска хартия и ги сложете в голяма купа.
  • Добавете подправките.
  • Поръсете 2 супени лъжици зехтин екстра върджин върху сместа и хубаво разбъркайте всичко. Загрейте тиган с 1 супена лъжица зехтин екстра върджин на средно висока температура.
  • Добавете овкусените скариди.
  • Гответе, като разбърквате от време на време, докато скаридите станат непрозрачни и розови Около 2 до 4 минути, в зависимост от размера на скаридите.
  • Когато скаридите са готови, махнете тигана от котлона.
  • Добавете лимоновия сок и сервирайте.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase