Снимка: Istock

Макар и да свързваме отслабването с лишаване от храна, това невинаги е така. От основно значение е не само какво хапваме, а колко и кога. В следващите редове ще ви споделим кои нискокалорични храни можете да хапвате, ако искате да отслабнете.

1. Карфиол

Карфиолът осигурява три грама фибри на чаша, както и основни антиоксиданти. Това ще ви помогне да се чувствате сити за по-дълго време през целия ден. Можете да използвате карфиол за толкова много неща – този универсален зеленчук може да се използва като заместител на висококалорични съставки като ориз, брашно и дори червено месо. Направете карфиола звездата на трапезата, като го изпечете като кора за пица, трансформирате го в ориз, намачкате го като картофи или го сготвите с подобни техники, използвани за големи парчета пържола.

2. Леща

Лещата е друг надежден източник на растителни протеини, въглехидрати и фибри. Изследвания показват, че хората се чувстват по-сити, когато стандартните им ястия от пшеница или ориз са заменени със зелена или червена леща. (Заслужава да се отбележи: зелената леща изглежда има най-голямо въздействие върху чувството на глад.)

Източник: 10 нискокалорични храни, които подпомагат отслабването  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase