Снимка: Istock

Ползвате ли различни масла в грижа за кожата на лицето, тялото, за косата? Днес ви представяме ароматното масло от ядки на праскови, което се извлича чрез процес, наречен студено пресоване. При този процес ядката, семето или костилката на прасковата се натрошават и маслото се „изстисква“. Смята се, че този метод на получаване на масла, допринася за запазване на ценните им качества.

Прасковеното масло е чудесна грижа за зряла и уморена кожа, забавя стареенето на кожата, изглажда по-фините бръчки, подобрява тена на кожата.

Вижте още 5 ползи за кожата и косата от прилагането на масло от праскова.

Богато е на витамини - Масло от праскова е с високо съдържание на витамини Е и С. Наред с аромата, хранителните му вещества са причина маслото от праскова да се използва като съставка в козметични продукти.

Полезно е за различните типове кожи – Това плодово масло има лека текстура, поради което лесно се абсорбира от кожата. Не оставя мазен слой и не запушва порите. Това го прави подходящо за ползване и от тези хора, които имат мазна кожа. Също така има успокояващ и овлажняващ ефект върху кожата, което го прави особено подходяща грижа за сухата и чувствителна кожа. Известно е, че подобрява еластичността на кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase