Снимка: Istock

Бременността е период, в който тялото ви и развиващият се плод имат нужда от ценни хранителни вещества. Един от минерали, които най-често са в недостиг по време на бременност, е желязото. Този дефицит може да предизвика така нежеланата и опасна през бременността анемия.

Червеното цвекло е един прекрасен зеленчук, който може да ви помогне да се предпазите от анемия по време на бременността, защото съдържа много желязо. Освен този безценен минерал обаче червеното цвекло доставя още много полезни хранителни вещества на организма. Заради тях то заслужава специално място на трапезата ви по време на бременността.

Защо да ядете червено цвекло редовно, докато сте бременна?

За силна имунна система

Червеното цвекло е изключително богато на антиоксиданти, витамини и минерали. Те в съвкупност са много ценни за функциите на имунната система. Антиоксидантите имат мощен противовъзпалителен ефект, който подпомага работата на имунната система и допринася за справянето с редица вирусни и бактериални атаки.

Против анемия

Тъй като червеното цвекло е много богат източник на желязо, това помага за намаляване риска от възникване на анемия по време на бременността. Желязото участва в синтеза на червени кръвни клетки, хемоглобин и преноса на кислород към тъканите. Хапвайте редовно червено цвекло, за да доставите ценния минерал на организма по време на бременност.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase