Снимка: Istock

Изварата е един от най-полезните продукти в отслабването. Освен че стимулира редуцирането на мазнините, тя подобрява и цялостното здраве. В изварата се срещат множество ценни хранителни вещества, макро- и микроелементи, които подобряват здравословното състояние, стимулират редица процеси в организма и са полезни в отслабването.

Изварата е подходяща за вашата диета, защото е по-бедна на калории от сиренето и кашкавалите, но същевременно има висока хранителна стойност благодарение на по-високото съдържание на протеини и по-бедното наличие на мазнини. Заедно с тях изварата съдържа и много добри количества минерали и витамини.

Високо съдържание на протеини

Изварата съдържа завидно количество протеини за сметка на наситените мазнини, което я прави предпочитан млечен продукт от повечето трениращи хора. Мазнините добавят излишни калории към храненето, пречат на отслабването и развитието на мускулната маса. Въпреки че мазнините имат своето значение за организма, с тях не трябва да се прекалява. Ето защо изварата е един прекрасен начин едновременно да добавите протеини към храненето, да ограничите мазнините и калориите, и да си набавите съдържащите се в млечните продукти калций, минерали и витамини.

Поддържа стабилна кръвна захар

За да отслабнете е много важно да се стараете да поддържате кръвната си захар стабилна. Това важи не само за страдащи от диабет и свързаните с него състояния, но и за всички, които се опитват да намалят мазнините в тялото си и да запазят теглото си. Отслабването се случва по-лесно, ако се предпазвате от резки скокове и спадове в нивата на кръвната захар. Поддържането на стабилни нива на кръвната захар е есенциално за редуцирането на мазнините, енергията в тялото и поддържането на усещане за ситост.

Източник: Защо изварата е полезна за отслабване и цялостно здраве 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase