Снимка: Istock

Една от мечтите на повечето хора е да ядат каквото си искат и да са слаби и стройни. А когато дойде моментът за отслабване се появява другата мечта – да не спазвате диета, да не се лишавате от нищо, а да отслабнете само с малко упражнения.

Това е възможно в един идеален свят или в по-редки случаи, в които метаболизмът ви е завидно бърз и този подход би проработил.

В повечето случаи упражненията сами по себе си не могат да обещаят бързо и трайно влизане във форма, ако на трапезата ви продължават да изобилстват калорични, мазни, наситени с излишни добавени захари и рафинирани продукти храни.

Представете си какво би се променило, ако просто посещавате фитнеса 2-3 пъти седмично, тичате от време на време и продължавате да се храните по същия начин, по който и досега. Сами можете да предположите докъде ще стигнат резултатите ви. Скоро ще спадне и ентусиазмът и мотивацията ви за тренировки, което ще доведе до бързо връщане към предишните ви навици.

Какво трябва да направите, за да отслабнете?

Преди всичко трябва да се съсредоточите върху храните, които съдържат истински хранителни вещества. Избягването на преработените и натоварените с излишни рафинирани съставки и калории пречат на успехите ви и това е повече от сигурно.

Фокусирането върху естествените продукти, включването на повече протеини в храненето, наблягането на фибрите и избягването на добавените захари е едно просто правило, за което всеки треньор и диетолог би ви посъветвал.

Богатите на хранителни вещества храни са с високо съдържание на витамини, минерали, фибри, антиоксиданти, протеини, полезни мазнини. Тази съвкупност в дългосрочен план е тайната към успеха в постигането на мечтаното тегло и задържането му.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase