Снимка: Istock

Спокойно можем да кажем, че обещанията за отслабване преди лятото са абсолютната класика. Ако все пак някакси сте усели да осъществите тази ваша цел – то тогава – честито! Ако ли пък не, вместо да си блъскате главата и да изпадате в паника, в следващите редове ще ви споделим няколко спешни мерки, с които ще можете да прикриете целулита. Ето ги и тях:

Запазете си час за масаж

Включете в графика си час за масаж, за да подобрите кръвообращението и да придадете на кожата си здрав вид. Редовните масажи са фантастични, дори ако си направите само сухо четкане у дома или нежен масаж с масло или лосион след душ. Въпреки това, за пълен ефект, опитайте с апаратен масаж, масаж с вендузи или ръчен лимфен дренаж.

Макар и малко по-агресивни, тези масажни техники имат за цел да детоксикират тялото ви. След масаж масажистът ще ви напомни също така да пиете много вода.

Пийте много вода

Когато сте дехидратирани, целулитът ви е по-изразен. Той се разкрива най-вече в зоните на дупето и краката. Ето защо се уверете, че пиете много вода. Добра цел е да пиете поне по осем чаши вода на ден. Течностите ще помогнат на кожата ви да изглежда с малко по-малко трапчинки, позволявайки й да се възстанови и да бъде по-еластична.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase