Снимка: Istock

Всяка кожа има своите специфични нужди за ежедневна грижа. Когато купуваме продукт за грижа за лицето или тялото, в зависимост от това какви резултати бихме искали да постигнем с него, винаги се вълнуваме какви съставки може да предложи на кожата ни. Има много и различни такива, но за някои е известно, че работят особено добре в комбинации, затова и козметичните брандове не пропускат да ги комбинират в продуктите си.

Вижте някои от тях.

Активни съставки

Тези супер съставки са отговорни за биоактивността на продуктите за грижа за кожата. Биоактивен означава да има ефект върху живия организъм, за да промени структурата на клетките. Тези съставки се справят с проблемите на кожата ви.

Примери за активни съставки, които може да срещнете в различни козметични грижи са алфа-хидрокси киселина (AHAs) и бета-хидрокси киселина (BHAs), както и гликолова киселина, млечна киселина, лимонена киселина и салицилова киселина. Те действат като ексфолианти, използвани за изчистване на порите или премахване на горния мъртъв слой на кожата, подходящи и за кожи с акне.

Коензим Q10 с витамин B3

Витамин В3 е по-известен като ниацинамид. Той е активна съставка, която се съчетава добре с много активни вещества от най-висок клас, като звездата против стареене CoenzymeQ10 (CoQ10).

Изследвания показват, че способностите на ниацинамида за възстановяване на кожната бариера, повишаване на колагена и противовъзпалителните му действия работят в тандем с антиоксидантните и клетъчните функции на CoQ10. Това е една отлична комбинация против стареене, която подобрява цялостната ефективност на формулите, съдържащи и двете съставки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase