Снимка: Istock

Комбинирането на различните храни е от изключителна важност в много отношения. Когато консумираме различни храни заедно, това може да има както положителен, така и отрицателен ефект. Всичко зависи от вида на храните и начина, по който ги съчетаваме в храненето си.

Ако искате да добавите здравословна стойност към храненето си и същевременно да поддържате стройна фигура, вижте кои са хранителните комбинации, които взаимно усилват полезните си свойства.

Кои са храните, които винаги да ядете заедно?

Кисело мляко с банани

Киселото мляко е много богат източник на протеини. Бананите пък са сред най-добрите доставчици на калий. Комбинацията между двете храни допринася за поддържането на сърдечносъдовото здраве в отлично състояние. Калият е важен минерал за контрола на кръвното налягане, а протеините и антиоксидантите в киселото мляко намаляват възпаленията в клетките на сърдечносъдовата система, като същевременно спомагат за усвояването на калия.

Овесени ядки с горски плодове

Овесените ядки са много ценен източник на фибри и антиоксиданти. Те са богати още на сложни въглехидрати и протеини. Въглехидратите в тях са в доста високо количество, което прави комбинирането им с горски плодове добър избор, защото пък те са сред най-бедните на плодови захари сред плодовете. Ако искате здравословна закуска, овесени ядки с горски плодове е най-добрият избор.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase