Снимка: Istock

Ядките са една от най-често консумираните храни. Обичаме да ги добавяме към десерти, смутита, салати, разядки. Те са чудесна лека закуска между храненията, но също така и храна, която е полезна за имунната система. Вижте кои са едни от най-полезните ядки за нея.

Бадеми – Вкусните бадеми допринасят за регулирането синтеза на хормон, наречен допамин, важен за мозъка и така благоприятстват паметта ни. Тези ядки ни осигуряват антиоксиданти като витамин Е, които намаляват възпаленията в тялото, водещи до различни заболявания, а също така е известно, че забавят признаците на стареене.

Кашу – Кашуто също е сред ядките за добър имунитет. То е богато на мононенаситени мастни киселини, което ги прави полезни за здравето на сърцето. Консумацията на кашу допринася за намаляване на появата на сърдечни заболявания и също така понижава нивото на лошия холестерол в кръвта. Съдържа и ключови минерали за здравето на костите. Всички тези хранителни вещества подпомагат и имунитета.

Кестени – Известни със сладкия си вкус, подходящи като допълнение към десерти, ястия, кестените помагат за заздравяването на капилярите и кръвоносните съдове. Също така се смята, че са полезна храна за подсилване на имунитета и срещу респираторни заболявания.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase