Снимка Фейсбук
fallback

Разкрита бе любопитна подробност за създаването на една от легендарните български песни, особено популярна около абитуриентските балове - "Клетва".

"Написах песента "Клетва" за филма "Вчера". Там не я изпълнявам аз, а две момчета от артистите, които знаят да пеят. Аз им я изпях на една касетка тогава, те я научиха и я изпяха точно както я пеех аз. Казах им: "Момчета, не трябваше да я пеете като мене, а по ваш начин". После направихме вече наша версия с "Щурците", но това стана вече доста години след филма. Филмът е 1988 г., а с "Щурците" я записахме през 1996 г.", разкри по Нова ТВ фронтменът на "Щурците" Кирил Маричков.

"Разбрах, че ще стане хит не самият аз. Режисьор на филма беше Иван Андонов. И когато ми даде да напиша музиката за филма "Вчера" аз много се зарадвах, че там има и песен. Казах си, че е чудесно, защото съм силен по песните.

Дойде ми отвътре, много бързо стана. Когато я изпях на Иван Андонов, той се просълзи и каза: "Кирчо, тази песен ще ни надживее и двамата", сподели още Маричков.

"Не обичам да се кълна, защото както е казал Джон Ленън - животът е това, което ти се случва, когато си правиш други планове. Обичам да си правя дългосрочни планове, но съм внимателен напоследък.

Моят дефект е, че си казвам всичко, защото не винаги хората обичат да чуят истината за себе си, а аз някакси доста откровено си я казвам и понякога съм изпадал в неловки положения за това, така че напоследък се стремя да не си казвам всичко", каза още рокаджията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ОцелялОтСДС-Чумата

преди 1 месец

Кирчо Шмекера е мазен нагаждач и много пъти се е измъквал от разни ситуации.Но по всичко личи, че скоро ще получи телеграмата за Преизподнята .Там шмекериите не помагат.Трябваше да лежи при Бай Ставри,за дето през 1999г. бастиса една жена, неспирайки на знак "стоп", а може би и още нещо има, заметено от другарЕте му от СДС-Шайка,която тогава безчинстваше и беше на власт.

21

Шоуто на Слави

преди 1 месец

ХараКирчо тези песни ще те надживеят:"Кака *** - хищТна хина", "Кажи на татко си!" и "Киро,Мустафа,Асен и аз"...Ех,какви парапети имаше навреметоооо...

20

Анонимен

преди 1 месец

Голяма шушляци в тоя нет-строй-плаца, бейби. в махалата м/у 11-ти Авгист, Дондуков, Янко Забунов и Дунав на тоя му викаьафашисткотоКомунистче Кирчо. И как па не? лизланаТочеАналнотОтверстие нелизалИлида е се тая. ФашКомчист е лель Дафино - Народът го е казал още през 1962!

fallback