Снимка: Istock

За да поддържаме добро здраве, включително и метаболитно, е важно да се стремим да поддържаме стабилни нивата на кръвната си захар. Дали нивата ни са в норма, това може да каже лекар, след назначаване на необходимите изследвания. Въпреки това, дори и резултатите да показват, че всичко ни е в норма, поддържането на стабилна кръвна захар е много важно за всеки.

Вижте 10 лесни начина за баланс на глюкозата в кръвта.

1. Включете повече разтворими фибри в храната си – Фибрите са вид въглехидрати, които не се разграждат и не се абсорбират от червата в кръвта. Това означава, че фибрите в богата на въглехидрати храна няма да повишат кръвната захар. Естествени източници на разтворими фибри включват ядки, семена, боб, леща, грах, ябълки, банани, овесени ядки, брюкселско зеле и други.

2. Избирайте пълнозърнести храни пред рафинирани зърна – Не всички въглехидрати са еднакви, особено що се отнася до това как влияят върху нивата на кръвната захар. Според изследвания, консумацията на пълнозърнести храни може да помогне за подобряване на нивата на кръвната захар след хранене в сравнение с рафинираните въглехидратни храни.

3. Направете си разходка след хранене – Смята се, че това подобрява ефективността на действието на инсулина за елиминиране на захарта от кръвта.

4. Практикувайте силови тренировки – В допълнение към изграждането на мускули и сила, силовите тренировки могат да подобрят регулирането на кръвната захар, сочат изследвания. Дори и да не смятате, че силовите тренировки са вашият начин да спортувате, намерете си друга спортна активност, с която да спортувате редовно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase