Снимка: Istock

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Всеки от нас се отличава с типа си кожа. Чувствителната кожа на лицето и тялото се нуждае от специални грижи, както всеки друг тип кожа. Хората с чувствителна кожа често страдат от зачервявания, раздразнения, сухота, понякога имат и сърбежи. Консултацията с дерматолог не бива да се отлага.

Изборът на козметична грижа в ежедневната рутина е много важен. Има редица съставки, които са сочени за подходящи за чувствителните типове кожи.

Вижте 10 от тях.

Внимание! Преди употреба се допитайте до лекар.

1. Хиалуронова киселина – Хиалуроновата киселина е съставка, свързваща влагата и естествено срещаща се субстанция в човешкото тяло. Тя подобрява вида на кожата, изглажда фините бръчки.

2. Масло от жожоба – Това уникално масло е едно от препоръчваните за чувствителна кожа. То е по-леко от другите масла за лице и лесно се абсорбира в кожата, като е богато на витамини Е и В, а е и пълно с антиоксиданти и минерали като мед, цинк и хром.

3. Серамиди – Те представляват липидни молекули, които са от решаващо значение за структурата и бариерната функция на кожата. Те помагат да се предотврати загубата на влага и предпазват от въздействието на околната среда.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase