Снимка: Istock

Тренировките са много важни не само за отслабване и поддържане на фигурата, но и за цялостното здраве. Най-добрата комбинация е тази между силови и кардиоупражнения, които да имат ефект върху различни мускулни групи и да провокират тялото да се движи и да изгаря мазнини по различен начин. Всеки вид тренировка има различен ефект върху мускулите и клетките, като разнообразието между упражненията и редуването на силови тренировки, тренировки с тежести и кардиоупражнения прави крайният резултат повече от добър.

Но някои хора се фокусират предимно върху кардиото, особено ако искат да отслабнат и да стопят мазнините.

Повтарянето на една и съща кардиотренировка до припадък е една от най-грешните стратегии, на които можете да се спрете. Всеки специалист треньор би ви посъветвал да не правите това, а да комбинирате различните видове тренировки, за да се увенчаете с успех.

Ако например тичате всеки ден по 10 километра и не виждате прогрес в постигането на целите ви, това може да е защото прекалявате с кардиото.

Има някои признаци и оплаквания, които показват именно това – че правите твърде много кардио и е време да преосмислите тренировките си.

Не успявате да стопите мазнините по корема и бедрата

Жените най-често страдат от задържане на мазнини в областта на корема, талията и бедрата. Това е и причината много от тях да правят кардио ден след ден, но да не виждат прогрес.

Една от най-добрите стратегии тук е да редувате силови упражнения, насочени както към зоните, които искате да изваете, така и към цялото тяло. Не пренебрегвайте упражненията и тренировките за цяло тяло, защото те помагат да развиете цялостната си мускулатура и да натоварите най-големите мускулни групи.

Колкото повече тренирате именно тях, толкова повече калории ще изгаряте заради площта на тези мускули и усилената им работа. Когато наблягате на стягането на цялото тяло, това неминуемо ще започне да променя визуално формата на тялото ви. Тя ще стане по-стегната и по-релефна, като това ще ви помогне и да редуцирате мазнините в желаните зони.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase