Снимка: iStock

Планински катерач, колело и докосването на пръсти при изправени нагоре крака са едни от най-добрите упражнения за изграждане на сила в коремните мускули. Но ако пренебрегвате основните тренировки за стабилност - движения, които ви помагат да контролирате по-добре тялото си, докато се движите и сте във фиксирани позиции - може да изпитате проблеми с мобилността или да имате слабо представяне във фитнеса.

Добрата новина? Основните упражнения за стабилност са лесни за включване в рутината ви. Те са от изключителна важност за изграждена на силно ядро (коремни мускули), което ще ви помогне да подобрите както фигурата, така и представянето си в останалите упражнения. Също така стабилното ядро ще ви позволи да седите повече време на планк, което пък стяга още повече коремните мускули, така че цикълът постоянно се върти.

Ползи от стабилизиращите ядрото упражнения

За да опресним паметта ви, ядрото ви се състои от мускулите по целия торс, включително коремни, вътрешните и странични коси мускули, напречните коремни мускули и изправящите гръбначни мускули. Основната му цел е да защитава гръбначния стълб. За да направите това, трябва да имате стабилност в мускулите около гръбначния стълб, по-специално в ядрото.

Въпреки че "стабилността на ядрото" е труден термин за дефиниране, тя обикновено се отнася до способността на вашите мускули да създадат достатъчно твърдост, за да предотвратят движението на гръбнака по такъв начин или степен, които могат да причинят нараняване. И за да създадете тази твърдост, трябва да активирате основната си мускулатура, което може да се прави съзнателно (стягане по време на клек) или несъзнателно в ежедневието (когато бързо завъртите торса, за да хванете падащ предмет от бюрото). Може да не активирате сърцевината си напълно в тези несъзнателни ситуации, но трябва да има някакъв активен компонент за стабилност. 

Цялата статия и видеа към нея, можете да прочетете и видите в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase