Снимка: Istock

Живеем в ерата на възможностите, а чрез социалните медии можем да се „запознаем“ с дами, които живеят на хиляди километри от нас, които поддържат тялото си в топформа и които отдавна са преминали 20-те, 30-те и дори 40-те си години. Такива личности са доказателство, че не можем да спрем времето, но можем да обърнем хода му в наша полза.

Кои са триковете, които могат да ви помогнат да бъдете в най-добрата си форма досега, макар и след 40?

Обърнете внимание на стойката на тялото

Много от нас прекарват твърде много време седнали или приведени с лоша стойка. На тази възраст трябва да се съсредоточите върху развитието на мускулите на горната част на гърба, защото така стойката ви ще се подобри, а това може да ви помогне с много от болките, които са свързани със стареенето.

Това ще ви накара да изглеждате и много по-млади, по-силни и уверени, защото ще стоите по-изправени. Ако поставите основата сега, така ще си помогнете за предотвратяване на прегърбен вид, от който много жени започват да страдат около 60-те си години.

Консултирайте се със специалист

Тествайте нивото си на физически способности, за да научите своите силни и слаби страни. Най-добрият начин да бъдете проактивни за бъдещето си е да оцените с какво „разполагате“ днес, това споделя Грейсън Уикъм, физиотерапевт в Ню Йорк и създател на Movement Vault, приложение за разтягане и мобилност. Четирите ключови области, които трябва да проверите, са силата, стабилността, мобилността и кардиореспираторната годност на вашето тяло – обикновено те намаляват с възрастта.

„Човешкото тяло е изключително издръжливо“, казва д-р Уикъм. За професионална оценка на способностите си уговорете среща с физиолог по упражнения, физиотерапевт или сертифициран личен треньор. Всички тези специалисти след това могат да работят с вас, за да създадат персонализирана тренировъчна програма. Ако това ви се струва много, замислете се за всички проби и грешки, които сте правили. Спестете си време, пари и усилия и се доверете на правилните хора. Само така ще можете да си гарантирате успех.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase