Снимка: iStock

Ако тренировките са част от вашата рутина, има вероятност все някога да сте почувствали ужасяващата мускулна треска, която се появява часове или дни след излизане от залата. Тя може да варира от лека скованост и прекалена чувствителност до чувството, че едвам ставате от леглото.

Но трябва ли да се върнете в залата и да тренирате, когато ви болят мускулите и ставите ви са изморени? Дали наистина клин клин избива? Какво се случва с тялото, когато усещаме тази мускулна треска и дали това е знак, че имаме нужда от почивка? Двама фитнес професионалисти обясняват как да разберете кога е по-добре да си починете и кога е време да продължите с тренировките.

Какво е мускулна треска?
Има два вида мускулна болка, свързана с тренировките – остра и мускулна болка със забавено начало.

Остра мускулна треска
Острата мускулна треска е чувството на парене, което изпитвате по време на тренировка или веднага след нея. Болката, която усещате, когато сте направили твърде много повторения до точката, в която тялото ви сякаш започва да изгаря отвътре. Може да почувствате това неразположение в момента, когато вашите квадрицепси са се наситили след редица клякания или пък в бицепсите, които започват да се обаждат след множество повторения с тежести.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase