Снимка: Istock

Косата е подложена на множество предизвикателства всеки ден. Боядисвате я, сушите я, стилизирате я, нанасяте продукти, нагрявате я, за да си направите прическа. Всичко това в комбинация с горещата вода, с която взимате душ, прави косата слаба, изтощена, лишена от блясък и склонна към накъсване и цъфтеж.

За да предотвратите всички тези увреждания и за да запазитекосата си здрава и бляскава, вижте кои са 5-те начина да успеете да го направите.

Не използвайте гореща вода

Горещата вода пресушава косата и отнема от блясъка ѝ. Най-добре е да измивате косата с хладка вода, дори леко студена. Така ще запазите нейната жизненост, добро ниво на хидратация и ще я предпазите от накъсване.

Използвайте студена струя при сушене

Настройте сешоара си на студена струя, когато сушите косата. Горещата струя причинява много сериозни увреждания на косъма, като го прави слаб, податлив на цъфтеж, накъсване, начупване. Ако освен това боядисвате косата и използвате преса, това добавя още повече риск за здравината и блясъка ѝ. Можете да намалите поне едно вредно влияние от изброените, като нека това е сешоарът.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase