Снимка БГНЕС, архив
fallback

Британка тайно хапна парче английска торта, изтри трохите от гърдите си и откри бучка. Daily Mirror съобщава как деликатесът е спасил нейния живот.

На 11 ноември 2022 г. 49-годишната Джули Пикъринг от Уолсол изяде тайно пай преди вечеря. „В нашата къща имаме правило да не ядем никакви закуски или лакомства преди вечеря. Така че, когато едно от децата изтича надолу по стълбите, трябваше да премахна уликите“, каза Джули. Тя започна бързо да отстранява трохите и в този момент усети бучка в гърдите си, пише БГНЕС.

Скоро Пикъринг отиде на лекар и се подложи на прегледи. През януари 2023 г. тя беше диагностицирана с троен отрицателен рак на гърдата в стадий 3, най-агресивният вид злокачествен епителен тумор. Британката трябваше да премине шест тежки курса химиотерапия, след което й беше направена двустранна мастектомия и гръдни импланти.

В момента заболяването е в етап на ремисия. „Не знаех, че имам агресивна форма на рак и ако не бяха трохите от коледната торта, нещата днес можеше да са различни“, казва Пикъринг.

Тя призова хората редовно да проверяват здравословното си състояние и да търсят лекарска помощ, ако забележат бучки или бучки по тялото си.

По-рано беше съобщено, че жена от Обединеното кралство спечели обезщетение след лекарска грешка, в резултат на която се лекуваше от рак две години. Пациентката бе подложена на девет цикъла имунотерапия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Т.е

преди 5 месеца

Добре,че се е натъпкала като *** съдейки по трохите които си тупала от ци...те та тогава да разбере???? Все по *** става света! То си има профилактични прегледи и начини по които да се предвидят тези неща!

12

Анонимен

преди 5 месеца

Законодателството превръща лекарите в престъпници , това е истината и за полицаите е така и за кметовете и за други професии. Законите са вредни.....

11

Анонимен

преди 5 месеца

На бг лекарите ако не им кажеш конкретен признак те няма да ти кажат какво ти е. Сигурно ли е че навсякъде по кабинетите работят медицински лица. Аз се съмнявам в това дори за конкретни медицински звена.

fallback