Снимка: Istock

Красивата и млада кожа зависи не само от гените ви и не само от козметичните продукти, с които ще я третирате.Грижата за кожата е нещо много повече и е свързано с това как се отнасяте към здравето и организма си всеки ден.

Има някои ежедневни навици, които влияят на състоянието на кожата. Те могат да се преборят с гените, да забавят стареенето, да направят кожата по-мека и гладка, сияеща и нежна.

Кои са навиците всеки ден за красива и млада кожа?

Редовна употреба на слънцезащита

Не забравяйте да използвате слънцезащитен продукт всеки ден без значение дали е лято или зима. Слънчевите лъчи засягат кожата по всяко време от годината, което я състарява и нанася щети.

Почиствайте лицето задължително поне веднъж на ден

Редовното и ежедневно почистване на кожата на лицето е от огромно значение за нейното състояние. Ако кожата не е добре почистена, тя се затруднява да поддържа здравословния баланс в клетките си.

Редовното почистване е от значение за поддържането на кожата не просто чиста, а млада, нежна, гладка, сияеща.

Консумирайте храни, богати на мазнини и антиоксиданти

Храната, която консумирате, влияе на кожата отвътре. Тя се нуждае от хидратиращи и подхранващи вещества, които да я поддържат в добро състояние. Такива храни са рибата, пълнозърнестите продукти, плодовете, зеленчуците, постните протеини, семената и ядките.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase