Снимка: Istock

Красиви и здрави кожа и коса – това е мечтата на всяка жена. Когато става въпрос за грижа за красотата, не само употребата на различни козметични продукти е важна. От също толкова голяма важност е да не допускате някои грешки в ежедневната грижа за косата и кожата, които могат да попречат на свежия им и здрав вид.

Кои са най-честите грешки в красотата, които увреждат кожата и косата?

Миете косата си по няколко пъти

Излишно е да измивате косата по два или три пъти с шампоан. Някои хора го правят редовно, защото смятат, че така ще премахнат замърсяванията, особено при мазна коса. Премиването на косата я пресушава, кара я да бъде по-слаба и податлива на увреждания, накъсвания, цъфтеж.

Достатъчно е да измивате косата един път с шампоан, като също е препоръчително да не го правите всеки ден.

Спите с грима

Спането с непочистен грим е една от най-лошите грешки, които увреждат кожата. Дори да нямате проблемна кожа, тя може да стане такава, ако държите грима постоянно върху нея.

Той запушва порите, пресушава кожата, създава условия за блокаж и задържане на себум, мръсотия, мъртви клетки.

Редовното почистване на грима и нанасянето на подхранваща и хидратираща грижа е от съществено значение за младия вид на кожата.

Решите мократа си коса

Мократа коса е много по-уязвима на накъсване, начупване и увреждане от сухата. По тази причина разресването на мокра коса е една от пагубните грешки, които я увреждат.

Ако мислите, че нанасянето на обилно количество балсам помага да предпазите косата си при разресване на мокро, грешите.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase