Снимка: Istock

Болките и спазмите в стомаха са често срещан проблем, който обикновено може да се повлияе доста добре с помощта на подходящата храна.

В зависимост от тежестта на оплакванията винаги е добре да се консултирате с лекар, но междувременно е препоръчително да предприемете и промени в храненето, с помощта на които ще можете да облекчите болките, спазмите, подуването, киселините.

Кои са храните, които могат да ви помогнат при раздразнен и болезнен стомах?

Ориз

Оризът е богат на нишесте, което полепва по стените на лигавицата на стомаха и намалява контакта на останалите хранителни вещества с нея. Това допринася за намаляване на киселините, а оттам и раздразненията, причиняващи болка.

Белият ориз е рафиниран, което означава, че се обработва значително по-лесно от стомаха, а това намалява риска от допълнителни раздразнения.

Картофи

Картофите също са богати на нишесте, което облекчава стомашни болки. Ако страдате от раздразнен стомах, картофите са една от храните, на които е добре да наблегнете.

Те се усвояват сравнително лесно от стомаха, не предизвикват затруднения в храносмилането и допринасят за цялостния оздравителен процес.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase