Снимка: Istock

Захарта е вредна не само от гледна точка на това, че повишава риска от диабет, но тя пречи на всички функции в организма по всевъзможни начини. За повечето от тях дори не подозирате. Хората се фокусират само върху вредите от захарта, свързани с теглото и диабета, но не си дават сметка на колко нива захарта всъщност пречи на здравето и красотата.

Ако вземете решение да спрете да консумирате храни, съдържащи добавена захар, много неща ще се случат в тялото ви. Повечето от тях ще са повече от хубави.

Ето какво се случва в тялото, ако спрете захарта.

Кожата ще се подмлади

Захарта причинява възпаления във всяка клетка в тялото, които са невидими за вас и често не проявяват симптоми много дълго време. Този вид негнойни възпаления причиняват увреждане на клетките и тъканите, което е предпоставка за развитие на редица заболявания, хронични, дегенеративни, ракови.

Тези възпаления афектират и кожата, като я състаряват преждевременно, причиняват бръчки, фини линии, уморен и отпуснат вид на кожата. Ако спрете захарта, постепенно тялото ви ще се отърси от това вредно влияние и ще възстанови нормалните си процеси.

Отслабване

Ако имате нужда да намалите теглото си, един от най-лесните начини да го постигнете без драстични диети, е да ограничите или да изключите напълно добавената захар във всичките ѝ форми. Това ще ви помогне неусетно да отслабнете без лишения и мъчения.

Наблегнете само на целите храни, приготвени без добавени захари. Изключете пакетираните и готови храни. Винаги четете етикетите, за да сте информирани какво съдържа продуктът, който купувате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg